preskoči na sadržaj
Vijesti

SREDNJA ŠKOLA "IVAN SELJANEC" KRIŽEVCI ZAPOČELA JE NOVI CIKLUS TULUMA S(L)OVA

 

Novi ciklus neobičnog projekta poticanja čitanja iz užitka naglas Tulum s(l)ova započeo je noćnim čitateljskim susretom u školskoj knjižnici koji će i ove školske godine organizirati stručna suradnica – knjižničarka Maja Baksa Žeđa uz pomoć ostalih nastavnika

 

 

 

U knjižnici je tradicionalno zadnjeg vikenda u listopadu, u večernjim i noćnim satima, uvijek živahno. Tako je bilo i prošloga petka, 27. listopada, kada je održan uvodni noćni čitateljski susret novog ciklusa Tuluma s(l)ova. Uz obvezno ceremonijalno čitanje iz užitka naglas učenici su se putem Skypea družili s Tehničkom školom iz Siska.

Osim donošenja pravila ponašanja i motivacijskih društvenih igrara, koje su vodile profesorice engleskog jezika Aleksandra Aleksa i Diana Ivančan, knjižničarka Maja Baksa Žeđa, ravnateljica Gordana Juran-Ratković, učenici i nastavnici čitali su ulomke iz različitih djela. Primjerice iz Hesseova Noćnog leptira, Hotela Zagorje Ivane Simić Bodrožić, Tomićeva romana Što je muškarac bez brkova?, Jo Nesboova Prdopraha doktora Proktora, Stineova romana Zovem se čudovište, Ponosa i predrasuda Jane Austen (na izvornome, engleskome jeziku), Cameronova Smisla života jednog psa te zbirke pjesama Dragutina Tadijanovića. Zatim smo pogledali film Smisao života jednog psa. Izuzev spomenutih profesorica, Ivančan i Alekse, u pripremi i provedbi projekta sudjelovali su i profesorica Ana Hleb te profesor Marin Pušić.


Nakon noćnog čitateljskog susreta uslijedit će čitanje na javnim mjestima u kojem će sudjelovati svi učenici koji su se uključili u ovogodišnji ciklus projekta. Važno je naglasiti i da su za sve aktivnosti dobivene roditeljske suglasnosti.

Isto tako, na ovaj način školske knjižnice doprinose kulturnim aktivnostima u svojim lokalnim zajednicama nudeći neobičnu kulturnu uslugu čitanja naglas iz užitka.

Projekt Tulum s(l)ova, već četvrti ciklus namijenjen učenicima osnovnih i srednjih škola, još je jedan dokaz da školski knjižničari entuzijastično rade na poticanju čitanja. Naime, u projekt se, koji se od samog početka odvija na državnoj razini jer su materijali za njegovo provođenje bili dostupni svim školskim knjižničarima, svake godine uključuje sve više škola. Ove ih je godine trideset sedam. Galeriju sa fotografijama možete naći prateći poveznicu.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Antun Martinović   datum: 4. 11. 2017.

TražilicaKalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju