preskoči na sadržaj
Vijesti

OBILJEŽEN DAN ŠKOLE

Roditelji, učenici i profesori okupili su se  u srijedu, 31. svibnja 2017. kako bi zajedno obilježili  Dan Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci.

Ove je godine Dan škole bio posvećen Ivanu Seljancu, prosvjetnom radniku, profesoru tjelesnog odgoja čije ime Škola nosi već 22 godine.

Ivan Seljanec rođen je 1913. godine u Predavcu kraj Bjelovara, a umro 1994. godine u Koprivnici. Trideset godina ( od 1950 – 1980. ) radio je kao nastavnik tjelesnog odgoja u križevačkim srednjim školama: Učiteljskoj školi, Srednjoj gospodarskoj školi, Gimnaziji, Školskom centru za obrazovanje kadrova u privredi i Centru za usmjereno obrazovanje. Bio je posvećen svojem odgojno-obrazovnom djelovanju. Nije štedio  vrijeme i energiju u radu s mladima prenoseći im svoja znanja o čuvanju i unapređivanju zdravlja, učeći ih vrijednostima koje su značile odgovornost, ustrajnost, predanost svemu što se radi te ih motivirao za tjelesne aktivnosti, razvijao kod njih vještine kojima su pobjeđivali na različitim natjecanjima i osvajali različite nagrade.


O tome kakav je Ivan Seljanec bio kao profesor i  kolega u zbornici govorili su njegov bivši učenik Damir Zorko i njegov kolega Brunoslav Sabolek.

U prvom dijelu programa ravnateljica Gordana Juran-Ratković podijelila je nagrade učenicima koji su sudjelovali na državnom natjecanju iz atletike i stolnog tenisa te na poludržavnom natjecanju iz odbojke. Pohvalnice su dobili učenici koji su sudjelovali na nižim razinama natjecanja i učenici  koji su ove školske godine posebno napredovali svojim radom i zalaganjem u nastavi tjelesne i zdravstvene kulture.

 

Za donacije Školskom športskom klubu  ravnateljica je uručila  zahvalnice roditeljima: Đuri Rumenjaku, Zvonimiru Belji i Igoru Benčaku.

Učenici se puno bave i drugim tjelesnim aktivnostima, npr. u vrijeme praktične nastave, mnogi putuju biciklom u školu, pomažu roditeljima u kućanskim poslovima, posebno u poljoprivrednim radovima. O tome su izradili i pano. Nakon razgledavanja panoa svi prisutni kušali su delicije koje su pripremili u školskim praktikumima učenici kuhari i konobari.

Drugi dio programa odvijao se na školskom igralištu. Učenici, roditelji i profesori sudjelovali su u sportskim igrama: nogometu, košarci i štafeti.

Fotografije sa manifestacije može se pogledati ovdje.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Antun Martinović   datum: 15. 6. 2017.

TražilicaKalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju