preskoči na sadržaj

Trening za nastavnike u okviru projekta “Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“

Provedba projekta „Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“ nastavljena je u Svetom Martinu na Muri od 16. do 18. veljače 2016. godine.


Provedba projekta „Socijalno poduzetništvo – nove kompetencije komercijalista“ čiji je nositelj Komercijalna i trgovačka škola Bjelovar, a koji provodimo od svibnja 2015. godine nastavljena je u Svetom Martinu na Muri od 16. do 18. veljače 2016. godine. U ovom predivnom međimurskom podneblju održana su 4 modula edukacije za nastavnike. 
Sudjelovali su nastavnici ekonomske grupe predmeta Komercijalne i trgovačke škole Bjelovar kao nositelja projekta te nastavnici škola partnera Srednje škole „Ivan Seljanec“ Križevci, Srednje škole Koprivnica i Ekonomske i trgovačke škole Čakovec. 
U prvom modulu edukacije bavili smo se trendovima na tržištu rada u Republici Hrvatskoj, nezaposlenošću i zapošljavanju komercijalista kao i važnim kompetencijama komercijalista. Saznali smo puno zanimljivih informacija i novosti zahvaljujući odličnoj predavačici, stručnjakinji za tržište rada i politike zapošljavanja Tatjani Delić. 
U drugom modulu svoja iskustva i znanja s nama je podijelio naš savjetnik za kurikulum društvenog poduzetništva u ovom projektu Teo Petričević, a koji je inače nezavisni savjetnik, trener i društveni poduzetnik te stručnjak za eko-društveno poduzetništvo s više od deset godina poduzetničkog i predavačkog iskustva. Teo je govorio o društvenom poduzetništvu općenito, o društvenom poduzetništvu u RH i u Europi te nas upoznao s brojnim primjerima društvenog poduzetništva, ali s posebnim naglaskom na primjere naših partnera u projektu: Socijalne zadruge HUMANA NOVA, Socijalne zadrugePRUŽIMO RUKE i Društvenog poduzeća HEDONA d.o.o.
Treći i četvrti modul bio je posvećen konceptu programa temeljenog na ishodima učenja, formuliranju ishoda učenja, metodama poučavanja temeljenim na ishodima učenja te praćenju i ocjenjivanju učenika. Cilj ovog modula bio je povezati didaktičko-metodička znanja s praktičnim nastavnim radom u planiranju nastave i pripremanju za odgojno-obrazovni proces, upoznati koncept programa temeljenog na ishodima učenja, potaknuti kritičko promišljati koncept programa i odgojno-obrazovne ciljeve suvremene nastave, razvijati stručne i profesionalne kompetencije te potaknuti potrebu za trajnim stručnim usavršavanjem i unaprjeđivanjem vlastitog odgojno-obrazovnog rada. 
Ovaj modul vodile su viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje u mirovini mr. sc Majda Fajdetić i stručna suradnica pedagoginja savjetnica Ornela Malogorski. 
Evaluacija ove edukacije ukazuje na visoko zadovoljstvo svih sudionika sadržajima, kvalitetetom i jasnoćom, prezentacijskim vještinama predavača, korisnošću teme, odgovorima na pitanja sudionika, ali i općim zadovoljstvom radionica. 
Voditeljica projekta Nataša Vibiral istaknula je zadovoljstvo realizacijom svih planiranih aktivnosti, a sudionici projetka nastavljaju raditi na završavanju priručnika društvenog poduzetništva, pripremi multimedijskih materijala za nastavu te poslovnog plana u računalnom obliku kao i pripremom posljednje edukacije u koju ćemo na temelju motivacijskih pisama uključiti učenike svih škola sudionica projekta. Bit će to prilika da učenici sudjeluju u pilotiranju svih napravljenih materijala kako bismo dobili povratnu informaciju te unaprijedili kurikulum.

Izvor: Komercijalna i trgovačka škola BjelovarPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Antun Martinović   datum: 15. 3. 2016.

TražilicaKalendar
« Siječanj 2019 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju