preskoči na sadržaj
Vijesti

JEDINSTVENI POPIS ZDRAVSTVENIH KONTRAINDIKACIJA SREDNJOŠKOLSKIH OBRAZOVNIH PROGRAMA U SVRHU UPISA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE

U svrhu unapređenja kvalitete upisnoga procesa i lakšeg postupka upisa kandidata u srednje škole, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta u školskoj godini 2013./2014. uspostavilo je informacijski  sustav prijava i upisa kandidata u srednje škole uz pomoć sustava Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ).
Ideja stvaranja i uspostave navedenoga sustava bila je ta da se svim sudionicima upisnoga procesa znatno olakša provedba prijava i upisa učenika u I. razred srednje škole te da se navedeni sustav unaprijedi kako bi se, u konačnici, postigla sveobuhvatna povezanost osnovnoga i srednjega obrazovanja, odnosno završetak prvog te pristup drugome. 
 

 


Jedan od glavnih ciljeva uvođenja informacijskoga sustava prijava i upisa kandidata u srednje škole preko sustava Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole (NISpuSŠ) bio je pružanje jednakih šansi svim kandidatima za upis u neki od srednjoškolskih obrazovnih programa. S tim u svezi, bilo je, među ostalim, nužno utvrditi i jedinstven popis zdravstvenih preduvjeta (popis zdravstvenih kontraindikacija) za određeni srednjoškolski obrazovni program, čime bi se osigurale jasnije i jedinstvene informacije o zdravstvenim preduvjetima te uskladio popis zdravstvenih kontraindikacija koji bi imale sve srednje škole u Republici Hrvatskoj. Naime, dosadašnjim načinom utvrđivanja popisa zdravstvenih preduvjeta (popisa zdravstvenih kontraindikacija) dolazilo je do značajnih neusklađenosti između srednjih škola koje su samoinicijativno utvrđivale popis zdravstvenih preduvjeta za upis u obrazovne programe, što je stvaralo velike probleme za kandidate i 
njihove roditelje/skrbnike te dovelo do toga da su za upis u isti obrazovni program/zanimanje 
određene škole utvrđivale različite zdravstvene kontraindikacije. Popis se u cijelosti može naći na sljedećoj poveznici.
Izvor : www.mzos.hr
 


Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Antun Martinović   datum: 17. 6. 2014.

Tražilica

Kalendar
« Studeni 2017 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji


Korisni linkovi

Arhiva dokumenata
preskoči na navigaciju